BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE

BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE descargar pdf

BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE
(edición en francés)
ANTONI ROVIRA I VIRGILI
«BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE completo en español»

Estás por comenzar a descargar BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE en PDF. También disponible en EPUB. La descarga es muy sencilla y además puedes acceder a miles de libros.

Sinopsis de BREF RESUME DE L HISTOIRE DE LA CATALOGNE / LA QUESTION DE LA CAT ALOGNE

El llibre bilingüe (francès/català) que us fem a mans recupera textos manuscrits inèdits d’Antoni Rovira i Virgili escrits en francès des de l’exili. Sempre és bo recuperar documents que ens ajudin a preservar la memòria històrica del nostre país, La question de la Catalogne i Bref resumé de l’histoire de Catalogne són dues obres breus que Rovira i Virgili va escriure per mirar de presentar una breu història de Catalunya i del catalanisme polític al món francòfon.

————-Le livre que vous avez dans les mains présente des manuscrits inédits d’Antoni Rovira i Virgili rédigés en français pendant son exil, et il est toujours bon de récupérer des documents qui nous aident à préserver la mémoire historique de notre pays. La question de la Catalogne et Bref résumé de l’histoire de Catalogne sont deux ouvrages que Rovira i Virgili a rédigés afin de présenter au monde francophone une brève histoire de la Catalogne et du catalanisme politique.
Ver más

ANTONI ROVIRA I VIRGILI
Antoni Rovira i Virgili (Tarragona, 1882 – Perpinyà, 1949). Periodista, historiador i escriptor, Rovira va ser una de les plomes catalanes més fèrtils de la primera meitat del segle XX. El 1910 es va adherir a la Unió Federal Nacionalista Republicana, formació que va abandonar el 1914. Va organitzar el Servei de Premsa de la Mancomunitat i el 1916 finalitzà els estudis en dret. Especialitzat en política internacional i en l’estudi de les nacionalitats, Rovira va començar una vasta obra historiogràfica, com la Història de Catalunya, publicada entre 1922 i 1934 en diferents volums. Va promoure la publicació de La Revista de Catalunya (1924) i va dirigir el diari La Nau, portaveu d’Acció Republicana (1927). El 1931 va presentar-se a les eleccions del 12 d’abril per Acció Catalana Republicana (ACR). L’any següent es va incorporar a ERC. Diputat al Parlament de Catalunya per aquest partit, l’1 d’octubre de 1938 va ser elegit vicepresident primer de la cambra. Amb l’ocupació de Catalunya es va exiliar a França. Es va instal·lar primer a Tolosa i després a Montpeller, ciutat en la qual residiria fins el 1946, quan es traslladà a Perpinyà. L’abril de 1940 fou designat per Companys membre del Consell Nacional de Catalunya i l’octubre d’aquell any assumí la presidència interina del Parlament català. Durant la Segona Guerra Mundial va donar suport i assessorament al nou president de la Generalitat, Josep Irla, el qual el nomenà president del Consell Assessor de la Presidència (1945) i conseller del Govern (1945-1948). Morí a Perpinyà el 5 de desembre de 1949 i va deixar com a llegat milers d’articles, llibres d’història i assaig, i algunes obres teatrals.
Ver ficha del autor

Ver otros títulos del mismo género >>> libros de España

Géneros de este libro:

Historia

Historia local de España

Cataluña

Más detalles relevantes
Páginas del libro:
204
Editorial:
URV. UNIVERSIDAD ROVIRA I VIRGILI
Idioma:
FRANCÉS
Encuadernación:
Tapa blanda
ISBN:
9788484248286
Fecha de publicación:
2020
Editado en:
TARRAGONA

Datos del fichero:

  • Visitas al día: 1398
  • Descargas del fichero: 1033
  • Tamaño total: 833KB
  • Formatos: pdf epub mobi kindle